Taxatieaccent
Taxatieaccent Groningen

Taxatie na aankoop

Benieuwd wat een taxatie voor je doet na de aankoop van een woning en waarom dit relevant is? Je leest het hier!

Financiële zekerheid voor je hypotheek

Wanneer je een woning aankoopt en een grote lening bij de bank aanvraagt, vraagt de bank om zekerheid. Ze willen er zeker van zijn dat ze niet meer geld uitlenen dan de werkelijke waarde van het huis. Dit voorkomt risico's, vooral als er toekomstige verbouwingen zijn gepland. Een professionele taxatie is daarbij onmisbaar.

Vermijden van Financiële Risico's

Stel je voor dat je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Het risico voor de bank zou te groot zijn als de lening hoger is dan de werkelijke waarde van de woning. Een taxateur berekent nauwkeurig de waarde van het huis, waardoor het financiële risico wordt geminimaliseerd.

Meer informatie

Onze woningtaxaties

Je kunt bij ons terecht voor de volgende woning taxatierapporten:

  • Aankoop woning taxatie (financieringsaanvraag)
  • Aankoop taxatie woning voor verhuur
  • Taxatie voor Verbouwing van je eigen woning
  • Taxatie voor het oversluiten van je hypotheek
  • Taxatie t.b.v. overbruggingshypotheek
  • Taxatie voor bezwaarschrift WOZ

Wat gebeurt er als ik een taxatie aanvraag?

1. Afspraak plannen
We beginnen altijd met de aanvraag. Een taxatie aanvragen doe je snel via de telefoon, via het NWWI of via onderstaand contactformulier. Zodra wij de opdracht hebben ontvangen plannen wij een afspraak met de eigenaar van de woning.
2: Opname
Op het afgesproken tijdstip staat onze taxateur bij jou of bij de te taxeren woning op de stoep. De taxateur gaat door de woning heen en checkt alle punten die voor belang zijn voor het opstellen van een goed taxatierapport. De woning wordt o.a. geanalyseerd op basis van onderhoud, locatie, gebruiksoppervlakte en referentiepanden.
3: Rapport
Wanneer wij het rapport klaar hebben sturen wij deze door naar het NWWI ter goedkeuring. Zodra het rapport is goedgekeurd door het NWWI ontvang je automatisch een e-mail met een link naar het taxatierapport. Wanneer er een geldverstrekker of tussenpersoon is gekoppeld ontvangt hij of zij ook direct een kopie van het rapport.

Vraag direct een taxatie aan

Adres te taxeren woning

Wat kost een taxatie?

Natuurlijk ben je benieuwd naar de kosten van een taxatie. Daar hebben wij een simpel antwoord op:

  • 495,- voor een NWWI gevalideerde taxatie voor een huis (all-in)

Direct een vraag die niet kan wachten?

Bel, mail of app direct!

Onze taxateur Wouter staat voor je klaar als je een gevalideerd taxatierapport nodig hebt of een andere vraag hebt.

Het completeren van het Dossier

Een cruciaal onderdeel van het goedkeuringsproces van de hypotheek is een volledig dossier. Het taxatierapport speelt hierbij een sleutelrol. Zorg ervoor dat je dit rapport zo snel mogelijk hebt, zodat je hypotheekaanvraag zonder vertraging kan worden verwerkt.

Snel zekerheid met een tijdige taxatie

Wacht niet tot het laatste moment om een taxateur in te schakelen. Zodra de koopakte door beide partijen is ondertekend, is het verstandig om direct actie te ondernemen. Hoe sneller alle benodigde documenten bij de bank zijn, des te sneller krijg jij de zekerheid dat je de woning daadwerkelijk kunt kopen.

Taxatie aanvragen?

Taxatieaccent Assen
Beilerstraat 24
9401PL Assen

Taxatieaccent Groningen

Groningen

Back to top